Uitvaartkisten

Uitvaartkisten, in alle vormen en kleuren

Uitvaartkisten zijn er in alle vormen, kleuren en materialen. Zoals glad hout, ruw steigerhout en riet. Ze kunnen met bijvoorbeeld afbeeldingen een nog individueler karakter uitstralen. Ook een uitvaartmand of een wade is een mogelijkheid, net als een opbaarplank. Een puur persoonlijke keuze.

Uitvaartkist duurzaam

Voor de één is een luxe massief eiken kist met koperen grepen passend. Voor een ander een duurzame wilgentenen kist met ongebleekte katoenen bekleding en hooi in het kussen. Een onbewerkte vurenhouten kist biedt de mogelijkheid te worden beschilderd door kinderen, vrienden en bezoek. Als kleurrijke herinnering. De materialen en afwerking bieden dus oneindig veel keuzes. Wij kunnen u informeren over de herkomst, hout- en fineersoorten, details, kleuren en voeringen.

Hieronder een kleine selectie uit de vele mogelijkheden.

Wades

Regelmatig krijgen wij de vraag of er in een wade, dus zonder kist, gecremeerd of begraven mag worden. Dat mag en het werd vroeger al gedaan. Ook de keus voor een wade is een heel persoonlijke keus. Handgemaakt, geweven wadedoeken met motieven, stof, linnen, ongebleekt katoen. U hoeft bij een wade geen kist uit te kiezen, maar er is wel een uitvaartplateau nodig. Hierop wordt de overledene opgebaard en overgebracht naar het crematorium of de begraafplaats.

Hier ziet u enkele voorbeelden:

Klik hier voor contact als u meer informatie wilt over uitvaartkisten, een uitvaartmand en wades.

 

Overlijden melden • 24 uur per dag:
0570 - 60 66 44

Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft. Wij staan voor u klaar.

0570 - 60 66 44 info@hermanbakker.nl

De juiste keuze

Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit, maar we ondersteunen die overtuiging graag met een aantal keurmerken die we met trots voeren.